fbpx

Veelgestelde vragen

Bij het ontwikkelen van Checklijn was ons doel simpel: het moest naadloos in jouw dag passen, zonder gedoe. Want wie houdt er nou van gedoe?

Veelgestelde vragen

Ja, zolang je in ieder geval belletjes kunt ontvangen en op de 1 toets kunt drukken op je telefoon, kan je de checks ontvangen en inchecken. Checklijn werkt dus op vaste en mobiele telefoon. Het is wel handig om je mobiele telefoon te gebruiken zodat je ook buitenshuis kunt inchecken. 

Jazeker, je kan bij de aanmelding je naaste opgeven als de ontvanger van de checks. Je naaste zal dan de checks ontvangen, je kan jezelf als sleutelfiguur opgeven zodat je gealarmeerd wordt wanneer je naaste geen gehoor geeft aan de checks. Vergeet alleen niet dit eerst te overleggen met je naaste.

Nee, om Checklijn te gebruiken heb je alleen een werkende telefoon nodig die belletjes kan ontvangen. 

Een sleutelfiguur is de persoon die je opgeeft bij het opzetten van Checklijn. Dit zijn meestal naasten zoals familie, vrienden, buren, mantelzorgers etc. Het woord “sleutelfiguur” mag je letterlijk nemen want het is handig als deze persoon beschikt over een huissleutel. Sleutelfiguren worden gealarmeerd via sms, oproep en e-mail wanneer je geen gehoor geeft aan de checks, en er mogelijk wat aan de hand is. Je kan maximaal 3 sleutelfiguren opgeven.